en veckas arbete tillända!

Ja nu sitter jag här igen. Har "pratat" en stund tidigare med Ida. Men det blir så konstigt när man är så långt ifrån varandra. Speciellt när man gör det via skriven text. Men det är ändå fint att man kan ha så tät kontakt. Det var vardagsprat som kändes fint. Men efteråt läste jag hennes (din) blogg och då dök helt andra känslor upp. Konstigt! Men jag litar på dig och tror nog att du har lite sunt förnuft för att inte hoppa på vad som helst. Så jag önskar dig bara allt kul och hoppas du hittar många vänner i Sydney. Bara du inte kärar ner dig var vad vi kom överrens om eller hur??? Var och tittade på lampor. Kolla vilka lampor det finns nu:
Hur har då min vecka varit. Ja vädret har varit fint, lite lagom kallt/varmt. Inte så mycket regn. Men det har blivit ordentlig höst med gul-burna löv på träden och lite mer blåst än tidigare.
I tisdags åkte jag till Kalmar för mina högskolestudier. Det var två positiva dagar. Flera stenar lossnade från bröstet. Både Jörgen Gustavsson och Krister Inde (de som håller i utbildningen) hade äntligen insett att de satt ribban alldeles för högt. Så det kanske kan bli lite lugnare framöver. Men samtidigt är det så intressant att det är synd att inte ta tillfället i akt och läsa så mycket som man bara orkar. Det var bla en ögonläkare som föreläste om våra vanligaste ögonsjukdomar som leder till synskada, Vi pratade om CCTV-träning, teknik m.m. samt att vi fick några fallbeskrivningar att diskutera i smågrupper. Det var nog bland det bästa. Det var jag och en Isländska som var synpedagoger i vårt team sedan var det tre optiker på stan. Intressant att höra hur de resonerar och de fick en del information om vårt arbete. På kvällen gick vi tre från Borås ut och åt på restaurang Källaren Kronan. Fick världens godaste fisk. Den var så fin att den bara smälte i munnen. Helt perfekt in en helmysig källare med välvda tak och helt i tegel. Att rekkomendera om ni är i Kalmar. Ja hela innerstan är fint bevarad med alla gamla hus och innegårdar. Vi bodde denna gången på Slottshotellet. Ett litet hotell som består av flera små hus runt en innergård med trädgårdsmöbler. Allt i gammal stil och alla rum var olika men inredda som i gammal engelsk adelsstil.  Kan tänka mig denna innergård till jul med en stor gran och snö och lyktor och en barnkör som sjunger julsånger.
Dagen efter var det teamarbete på schemat samt lite om lästräning och vidare gruppdiskussioner om fallbeskrivningarna.  På tåget hem blev det långa diskussioner om det mesta. Även lite läsning mellan sovstunderna.
På Jobbet är det sig likt. Det rullar på med kurserna. En del att förbereda för kommande kurser då vi kör dubbla kurser.
Jo snart blir det tufft hemma. Måste ju plugga men nu har Marianne fått hem sista säsongen av min favoritserie och det jag väntat på. Mc LEOD'S DAUGHTERS! Det är med dubbla känslor. Längtar efter att se hur det har gått samtidigt som jag inte vill att det ska ta slut.  Pratade med vår bibliotikarie Madeleine om det här med kultur och film. Böcker är ju kulturellt accepterat men inte film. Varför? Om någon har läst en bra bok så delar man ju gärna med sig men om man sett en bra serie så är det banalt och som man inte gärna pratar om i kulturkvarteren.  Men vad är egentligen skillnaden nu när de filmatiserar många böcker?? Varör anses det ena bättre än det andra?? Tell me!
Igår var jag och Jan på SRF's höstfest. Det varinte så många men det var mycket trevligt. Dansbandet som bestod av en herre var densamme som spelade på min 50-årsfest. Han spelade lika bra i går som då. Blev lite mat och dans. Kristofer arbetade på Harry. Han fick rycka in som rockslusk som omväxling. Men det var tydligen inte lika kul.  Så vi får se vad han jobbar med ikväll/natt.
Har haft lite kontakt med Emelie, min kära bonusdotter, ang. hennes kommande 20-årsdag. Ska bli kul att få gratta henne. Saknar henne och att det inte är några tjejer här på kvällar och helger. Men man får väl vänja sig.
Ska försöka baka lite bullar och se om jag kan locka hit henne.
Idag har jag faktiskt bakat bröd och läst på min läxa och skickat in mina uppgifter för denna omgången. Nu är det bara att vänta och hoppas på att man är godkänd. Sedan börja på nästa.
Ikväll har jag och Jan även varit hos Eva och Patrik på en trevlig och mycket god middag. Höstgryta med pressad potatis, sallad och gott vin. Ja och så hallonmousse till dessert. så jag fårnog ta en promenad till stugan imorgon. Sture har lugnat ner sig betydligt men har fortfarande lite bus i sig vilket är kul. En riktig charmknutte.
Ja imorgon ska bryggan upp och jag får städa för vi får stuggäster till helgen. Seija och hennes familj kommer hit. Seija kommer på tisdag kväll för att jobba åt mig på skolan resten av veckan. Ska bli kul. Hon är så fantastisk och kan så mycket om det här med eteriska oljor och behandlingar. Det blir alltid så mysigt när hon kommer.
Nej nu slutar jag för denna gången så får vi se vad som händer nästa gång. Avslutar med bilden från snödagen förra fredagen. Kram på er därute.


Kommentarer
Postat av: ida

Har du sett att vi har en av de lamporna du fotat? Dert var kul att prata med er i förrgår igen! Var ett tag sedan, det är synd att tiden inte stämmer så bra... Bilden med snön ser härlig ut, kommer sakna den yill jul! Här har de redan börjat julpynta varuhusen, hur långt har de kommit hemma? kramar, hälsa pappa och koffe

2009-10-27 @ 10:14:06
URL: http://whenthenisnow.blogg.se/
Postat av: mmamma

Jo då julpyntet är på väg upp i affärerna. Det är skönt och härligt att få kontakt med dig oxå gumman. Och det gör inget att gå upp kl. 07.00. Det är ganska ok faktiskt. Hur går det med jobb??? Och har du sett mitt sista inlägg till dig. med länken?? Titta och hör av dig. Kram

2009-10-27 @ 18:29:21
URL: http://oboyobagheera.blogg.se/
Postat av: Skogsviola

Tack för adressen till din blogg. Trevligt att höra att du trivs i Kalmar, för mig en favoritstad eftersom vi bodde där i tretton lyckliga år. För några år sedan, när syncentralen firade något jubileum var vi inbjudna och då bodde vi också på det mysiga Slottshotellet. Jag riktigt längtar dit nu när du beskriver det. Men det är ännu bättre på somrarna i Kalmar.

2009-11-02 @ 21:42:19
URL: http://skogsviola.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0