undebara vinter!

Bara några rader och bilder till dig Ida. Men inte för att du ska få hemlängtan utan bara visa hur det ser ut här just nu. Jan och Kristofer har varit ute på taket och skottat bort snö. Rasrisken och att det läcker in börjar bli ganska stor. En del av taket till Lundbyhallen har rasat. Tack och lov hann fotbollskillarna ut. Alla idrottsanläggningar är stängda tills vidare. Kristofer fick gå hem vid 11 idag för rasrisk i vissa delar av skolan. En bra början efter ett sportlov i Österrike. Vi har nu börjat prata så smått om lusten att åka iväg nästa år. Emelie nappar och Arestav/Johansson har också haft det i tankarna. Så vem vet? Det kanske kan bli verklighet!
Vägarna är bara hälften så breda och det är gott om snö för att få fina skidspår.
Jag var  ute och körde mitt sista långpass i går, 2,5 mil. Detta innan Tjejvasan på lördag. Rose-Marie gjorde mig sällskap de första 8 km, viket var mycket trevligt. Det är alltid kul att åka tillsammans med någon. Får se om det blir något kortare pass i veckan. Isåfall en kväll på elljusspåret i Bredared.
Anne på jobbet har fått en liten kille och Irene har blivit farmor 7 veckor för tidigt. Bagheera går inte ut mer än absolut nödvändigt och det är kanske 1 gång i veckan! Han har inte förstått njutningen av vår underbara vinter.
Några bilder från vår trädgård för att visa hur mycket snö det är. Titta på staketet och brunnen så kan man få en viss uppfattning.

kan ju säga det med att när bilen står på garageuppfarten så syns han inte för det är så mycket snö på sidorna.
Kylan har väl hållit sig nu kring -5 C men inatt slog det till och sjönk till ca -23 C för att i eftermiddag landa på ca  -5 igen. Så här hemma i köket hade vi +16 C. Lite skillnad mot Australien!
Men jag kan inte rå för det men jag tycker det är sagolikt nästan överallt. Och ag hoppas vi får behålla det ett bra tag till. Kram på er alla vinterälskare och även en kram till er andra också.

Underbara vackra vinter!

Jag säger det igen! Vilken undebart vacker morgon vi har haft idag! -18 grader, klarblå himmel, strålande sol (när den kom upp) och gnistrande,glimmande frostnypna träd. Det kan inte bli vackrare!
Igår eftermiddag var jag ute och åkte skidor med en arbetskamrat och vän. Och det var helt underbar natur och spår. Mit ute i skog och på myr med massor av snö på träden. Vi funderade när vi hade det så vackert och så mycket snö senast. Vi kom inte på det. Men vad gör det vi lever ju här och nu. Och det är nu vi kan njuta. Har lite svårt att förstå de som är trötta på detta och vill att snön ska försvinna. Då blir det ju bara slask och töväder fram till april och det vet jag inte om de är så mycket bättre. Ser även fram emot söndag då vi förhoppningsvis blir flera som ska åka skidor samtidigt. Bl.a. gamla arbetskamrater hoppas jag! Tycker det är kul när man kan entuasmera (rättstavat???) andra. Och det har jag kanske lyckats med, min väninna förra helgen, trots platt fall i skidspåret.
Men det är klart, allt är inte så underbart med vintern. Vårt läckage i taket som rinner ner till TV-rummet är ju inte så kul. Men förhoppningsvis kan vi få det fixat och att det inte behöver bli så stora ingrepp. Har haft en kille här och tittat på det. Får se vad de kan hjälpa oss med. Just nu är jag ganska trött på att vara husägare. Håller nämnligen även på att rensa upp lite i källaren. Har kommit på att jag och min käre man är riktiga hamstrar som vill spara på en massa saker som vi egentligen inte använder. Vad sägs om tre bokhyllor med böcker, en fåtölj, en gammal jordglob med belysning, korgar av olika slag, pysselmaterial m.m. Tja jag tror vi skulle få in ganska regäl reskassa om vi ordnade med lite loppmarknad! Varför ska det vara så svårt att lämna ifrån sig saker och ting? Trodde att jag kommit ifrån det till en del. Får väl vänta på den stora katastrofen då man inte har några valmöjligheter. Eller att barnen tar med sig en del när de flyttar hemifrån. För vad annars samlar man på sig allt för?? Inte är det för eget bruk då man aldrig använder det.  Ja lite konstig är man nog allt och det ska man stå ut med, 24 timmar om dygnet!
Men nog om det sluta läs nu och njut av bilderna som kommer. En helt underbar morgon är till ända men minnena finns kvar!


Melodifestivalen

Melodi













festivalen i mitt hjärta! Nej så illa är det inte och efter gårdagen börjar jag undra om jag ska fortsätta titta på det. Det var segt och fjantigt. Och det var väl ingen direkt hit som fastnade. Favoriten blev nog Anders Ekborg men han gick ju tyvärr inte vidare. Det var i mitt tycke den som hade bäst röst. Den bästa låten var nog Road salt av Pain of Salvation. Den var fin! Men som alltid så är det en smakfråga.
Men de som gick direkt till final var Salem Al Fakir och Ola  och till andra chansen gick Pain of Salvation och Jessica Andersson. Så nu håller jag på Pain of Salvation.
I fredags invigdes äntligen den nya skatehallen här i Borås. En idrottshall för skate- och freerideåkare. Naturligtvis var Kristofer där och cyklade tillsammans med övriga gänget. Ett fin instats av Borås kommun att bygga denna fina hall. Bara cykelgänget har sedan bildandet av sin förening inom IFK Borås ca 200 medlemmar. Skategänget kan jag tro är ännu fler. Så det lär nog bli trångt i hallen. Men kul är det även om jag tycker att cyklingen är lite väl häftig och att jag inte vågar titta alla gånger. Men nu kan de cykla i Borås året om och behöver inte åka till Göteborg, Lidköping eller någon annanstans. Och det är ju bra.
Idag blev det dock ingen skidåkning. Var i valet och kvalet om jag skulle åka klassikerskidan eller ej. Men jag avstod. Vad det är svårt att bestämma sig ibland. Men det var nog bra. jag och Jan gick till stugan istället och pulsade i snö upp till knäna. Inte nog med backen upp, men all snö!!!

Jan på väg upp till stuganOj bilden blev väldigt blå. men jag lovar snön var vit! Väldigt vit och orörd.
Så för denna gången: Godnatt eller godmorgon. Snart gryr ännu en outforskad dag.

Underbart har varat rätt länge!

Ja för visst är det väl en underbart fin vinter vi har!?
Har idag lockat med mig min väninna ut i skidspåret. Ja det blev två stycken till sist. Det var första gången för en av mina väninnor att åka längskidor, men jag tror inte det var sista gången hon åkte. Kul att kunna förmedla denna underbara vintermotion.
En förmiddag som bjöd på en strålande sol, snöbeklädda träd som kantade vår väg. Samt bergväggar med de mest fantastiska isformationer. En bäck som rann stilla en bit på vår skidväg, den ville inte riktigt frysa till. Ett fint skidspår som inte krävde några större utmaningar och möten med trevliga och glada skidåkare. Vad mer kan man önska sig?
Nej klaga inte på vår fina vintersäsong. Det är ju precis detta vi alla tidigare år sagt att vi ville ha. När vi gick där i slask och tö och tyckte det var allmänt trist.  Visst är det besvärligt i stadstrafiken och att tåg inte alltid kan komma och gå som planerat. Men i de stora hela: kan vi inte hantera det?
Något som vi dock kan hantera och som lockar till många diskussioner är den annalkande Melodifestivalen. Tycker nog det är lite kul att titta på fast mycket utdragen och seg. Säger som min mor: Det var bättre förr! När det var en kväll och inget mer. Får väl se hur det går. Oj det börjar ju nu så då ses vi igen om ett tag.........

RSS 2.0