En skön lördag!

Ja det har verkligen varit en skön lördag. Men till alla er som frågar om jag inte saknar Ida och jag svarat ett tvekande nej vill jag bara dementera. Jo jag har saknat henne alldeles förfärligt idag. Det är ju våran dag idag och hon är inte här.....
Det är första advent imorgon och idag har jag plockat fram alla ljusstakarna, putsat fönstren och hängt upp julgardinerna.  Ida du brukar ju vara med! så det är väl inte konstigt att jag saknar dig. Jan och Kristofer åkte iväg och köpte fönster till Friggeboden och uträttade lite andra ärenden. Det är en gåva att ha en son som Koffe. Och förresten Jan är inte så dumt att ha han heller. Det var så skönt att få dona i lugn och ro och veta att de där två andra fixar och donar på sitt håll.
Ida håll i dig för nu kommer den riktigt stora saknaden. Du vet man saknar ju inte kon förrän båset är tomt. Och det var den nu. För nu var jag tvungen att leta utan din hjälp!!!! VI VAR HOS URBAN OCH HÖGG ÅRETS JULGRAN!!! Det är så fantastiskt och gemytligt att gå där bland alla fina granar och försöka hitta just den där speciella granen. Men jag hittade inte våran S-formade från förra året så det fick bli en annan vacker gran,lite tallris och annat smått och gott. Och vilken ljuvlig doft vi hade på vägen hem. Ja det kan man inte köpa sig till. Tack så jättemycket Urban. Det väcker så många barndomsminnen och tankar. När jag och min pappa var ute varje år och högg vår gran. Det var alltid den vackraste i hela skogen, enligt far. Den skulle vara tät och lagom hög, upp till taket. Och tänk på den tiden var det alltid snö när vi skulle hugga. Ja vi fick pulsa i djup snö, minst upp till knäna. Iallafall på mig.
Ja det blir väldigt annorlunda i år. Satt och tänkte på det ikväll när det var mörkt ute och adventsstakarna lyste i fönstren. Det är ju bara en vecka kvar här hemma innan jag åker. Ska fira jul i 25 gradig värme och med Ida, Karin och en annan släkt och nya bekantskaper. Undra om de har adventsstjärnor i fönstren därnere?? Pepparkakor med ädelost och varm glögg? Blir det Kalle Anka kl. 15.00 eller tomte? Nej det blir nog nya trevliga upplevelser att få ta med sig hem. Och mat vet jag att det blir och det i överflöd. Så våra julbord här hemma kan nog inte mäta sig med vad som väntar mig är jag rädd.
Men visst är man traditionsbunden. Det är faktiskt med saknad som jag inser att det blir inget pepparkakshus i år. För första gången på minst 20 år. Det brukar vi baka luciahelgen. Det blir ingen julskinka (och det kanske är tur med tanke på senaste dagarnas inslag i radio och TV).
Nej nu får jag sluta. Det tjänar inget till. Det låter som jag inte ser fram emot resan men det gör jag jättemycket.  Det ska bli helt underbart att få träffa Ida igen och naturligtvis även Karin och hennes stora familj. Att få resa ihop med Ida ska bli helt fantastiskt. Det ser jag verkligen fram emot. Och nu äntligen är allt klart med bokningar och planering.
Ja det är mycket som nu börjar bli klart.  Och det är väl orsaken till dagens rubrik.
Det mesta på jobbet är klart. Redovisningar, sista lärarrådet för mig var i fredags, (ska bara skriva ut rpotokollet), sista syntolkningen för i år var i går. Vill ni veta vad syntolkning är så titta in på en mycket trevlig bloggsida: skogsviola.blogspot.com där hon har beskrivit gårdagen med ord och bild. ´Ja där finns mycket annat både intressant och kul att läsa. Och imorgon ska vi åka till High Chaparrall där min bror och svägerska bjuder på ett helvilt julbord. Ska bli jättekul att träffas igen och få möjlighet att njuta av H C goda mat. Det var längesedan.
Så den här gången blev det lite nostalgi men även framtidsutsikter.  Godnatt.


Stormen är över!

Ja lite så känns det nu. Det var ett tag sedan jag var här och mycket har hänt. Det är väl som en del påpekar att jag har mycket omkring mig. Kanske lite väl mycket känns det som just nu. Men som sagt imorgon blir det lugnare.
Läste Idas blogg och insåg att det var ett tag sedan jag var där och kikade. Men vi har haft mycket kontakt ändå. Har börjat få ordning på vår planering för min vistelse. Har beställt inrikes flygresor och hotell via datorn för första gången och det var lite kymigt. Kändes inte helt ok att lämna ut kortnr och andra uppgifter. Men det är väl så här det går till nu för tiden. Börjar man bli gammal månne?????
Högskolestudierna går framåt och skulle skicka in veckans uppgifter som jag suttit med de sista nätterna. Då visade det sig att webstudieplatsen låg nere till på måndag, så det blir till att vänta. Men uppgiften är gjord och det känns skönt. Det är bara oron för att inte bli godkänd som finns kvar. Men det har gått vägen hittills så jag lever på hoppet!  Nu är det bara tre inlämningsuppgifter kvar. Även om det är jobbigt så är det kul för det är många kunskaper jag har fått som jag uppskattar.
Min bonustjej Emelie var här en kväll och fikade vilket jag tyckte var väldans trevligt. Saknar stunderna med både henne och de andra tjejerna. Det är upplyftande att få höra och diskutera med de som är yngre (jag säger inte unga för då låter jag så gammal och det vill man ju inte vara)
Har varit på stadsteatern och tittat på En handelsresandes död vilken de spelade fantastiskt bra. Har syntokat den en gång och ska syntolka den på fredag igen. Det är en förmån att kunna se samma föreställning flera gånger eftersom man uppfattar saker och händelser bättre och man kommer underfund med sammanhangen. För mig iallafall för jag är nog lite trögare än andra. Ibland tar det tid att förstå. Men den är värd att se. Att man sedan har trevlig sällskap med gör ju inte saken sömre så tack Marianne för att du ville gå med.
Ja just det. För andra gången i mitt konstnärliga liv är jag med på en konstutställning. Denna gången på Medborgarskolan. Det är aquarellagruppen (ja vi kallar oss så) som ställer ut. Vi är ett härligt gäng som målar varannan vecka. I söndags hade vi hyrt in en konstnär som undervisade oss i naturmåleri hela dagen. En härlig dag med både lyckade och mindre lyckade resultat. Ja vi har några riktigt duktiga tjejer. som har haft flera egna separatutställningar, men som är ödmjuka och helt underbara med att dela med sig av sina kunskaper.
Ska se om jag kan få med någon bild därifrån framöver.
Nej nu slutar jag för denna gången även om det har hänt många fler saker. Nu ska jag förbereda för ölprovning som ska ske här hemma om några timmar. Men det blir nog ingen blogg om det.. Har lärt mig min läxa.
Så ha det så bra. Ska även titta till Ida som varit hos doktorn i Sydney. Ja på tal om det så har svininfluensan troligen kommit till Sjöbo och vårt lilla bostadskvarter... Inte kul alls. Så det gäller att hålla distans till grannarna...

Dagen efter!!!

Ja så var det dagen efter! Ja det är ju alltid dagen efter något. Men nu är det dagen efter en härlig vinprovarkväll. Det var P-O Häggmark som höll i det med den äran. Både vad det gällde att ha valt de rätta vinerna och till att sköta om kvällen. Tack ska han ha. Ja vi luktade, suktade, smakade och nej rapade gjorde vi inte. Även om det var gott och smakrikt. St. Anna och Milton Park (Australienskt!!)var mina favoriter även om jag är fötjust i vitt vin vilket ett av de fyra också var. så varsågod och prova ni också kära läsare. Hur vinprovning går till kan ni se nedan. Sista bilden visar hur det är dagen efter....... Alla kommentarer är onödiga! 

En del är lite närsynta medans andra föredrar lukten........

Och alla har vi våra olika sätt att njuta av vin! 
Och för en del blev det så att säga tankar för stunden dagen efter......

Nog sagt om denna kväll. Men trevlig var den.
Idag är en ny dag och två saker är gjorda. Jag och Jan hämtade min gamla men så underbara mor för att hälsa på Stig och Ulla. Det är konstigt men visst är det så att man delar olika gemenskaper med olika människor. Fundera på det. En gemenskap vi delar är Australien. (Ja jag vet att det är tjatigt, men jag kan inte rå för det.)och idag har jag fått många nya kunskaper. Bl.a. att det finns sexhundra olika eukalyptusträdsarter. Visste ni det?? Inte jag. Jo jag blev lite klarare med vad jag ska fundera på tack vare Stig och Ulla.
EN KUL GREJ!!! När vi satt framför datorn och letade Australien "stuff" och jag gogglade "sevärdheter Australien". så som nr. 2 kom då min bloggadress upp!!! KUL va???
Och inte blev dagen sämre av att de bjöd på en jättegod middag med äppelkaka och vaniljsås till dessert. Tack ska ni ha det gjorde ni bra....
Till och med mamma fick ner lite grand. Visst var hon(Elin) lite trött när vi kom hem till Anderstorp men nöjet att få komma ut väger nog upp tröttheten. Jovisst vi var ju vid pappas grav och tände ett ljus och satte dit en blombukett. Det kändes riktigt bra. Tror att det är bra att sådana här dagar finns, som fars dag, då man får en chans att stanna upp och reflektera. Hur ser jag på mina föräldrar? Hur är jag som förälder? Hur kommer mina barn att se mig när jag inte finns längre?? ja det finns många tankar....
Det andra jag gjort idag är att ha skickat in svaren på mina högskoleuppgifter. Det är alltid lika nervöst och nu är bara att vänta och se om man blir godkänd. Skulle vilja ha hela dagar att kunna fördjupa mig i detta. Men då får man väl börja forska och där är jag definitivt inte.
Oj hade ett avbrott på en timme sådär. Fick kontakt med Ida så det blev att vi försökte komma underfund med vad vi ska hitta på och hur vi ska genomföra det när jag kommer ner. Blir bara mer konfunderad.
Det är många tankar nu men de får stanna där de är för nu stänger jag butiken för idag och så ses vi nästa gång. Godnatt.

This is it!!!!

Ja nu sitter jag här igen. En vecka hårt arbete är till ända och en intensiv helg är slut. På jobbet körde vi dubbla kurser i veckan som har gått. En vanlig treveckorskurs startade och samtidigt en finsk 1-veckas kurs. Tack och lov finns det bra medarbetare så det har funkat bra.  Leila gick in och tog en del lektioner  och så kom min räddande ängel från Flen (Malmköping) Det finns mer än violer i Flen det kan jag lova. Det är lite kul att vi fortfarande har kontakt. Jag och Seija som hon heter gick heminstruktörsutbildningen ihop 1993. Hon är helt suverän och mycket duktig. Och så pratar hon finska vilket är ett extra plus. Vi har haft fina dagar ihop då hon har bott hos oss. Och i torsdags kom hennes familj och bodde i sommarstugan. så i går kväll var jag och Jan utbjudna till stugan som gäster till dem. Lite kul känsla av att vara gäst i sitt eget hem. De hade gjort så fint och lagat en helt underbar middag med såväl ox- och fläskfilé. Kvällen hann övergå till natt och nästan morgon innan jag och Jan promenerade hem i månskenet. Nedan två bilder från kvällen. Ursäkta att du får vrida på huvudet för den ena bilden men det skadar väl inte med lite gymnastik för du har säkert suttit framför datorn alldeles för länge ändå!

                    


På förmiddagen löste vi melodikrysset som vanligt och hade den obligatoriska och alltid lika roliga pratstunden med min svägerska Berit. Det har blivit en kär tradition. Men så mitt i allt ringde min bror Stig och vi började prata Australien eftersom det är till hans dotter Karin jag ska åka och där Ida nu befinner sig. Det är kul att prata med Stig eftersom man alltid kommer in på lite djupare och intressanta ämnen. Han varnade för att åka upp till norra delen då det är tropisk klimat däruppe och man bör nog ha lite mer vaccinatin för att klara sig. Så det blir nog inget med det. Han kunde inte förstå hur man kan längta efter den värmen. Men så har han väl inte  gått och frusit halva året heller. Men kanske stora Bariärrevet får dett besök. Men får titta lite mer på avstånden man lurar sig med kartan. Men jag ska se till att vi träffas och kan prata mer om detta och mycket annat.  Åker hem till mamma nästa vecka och kan då göra en utflykt till Värnamo och hälsa på dem. Det finns alltid alternativ.
Har pluggat en del i helgen oxå. Det är svårt nu. Är så dålig på det här med kikare och olika typer av förstoringalternativ. Har även suttit och repterat uträkningara för förstoring, läsavstånd och refraktioner. Det är kul men hundan vad tid det tar för att det ska fastna där uppe i skallen. Tror snart att det är något fel i hjärnan för jag tycker inte det fastnar någonting. Limmet har torkat!!!!
Ska se om jag kan få hjälp i veckan av mina "kolleger" tillika studiekamrater på syncentralen. Måste få en del förklarat och visat för mig för att komma vidare.
Nog om detta. Nu stundar en ny vecka med nya utmaningar. Ska gratta Emelie på onsdag då hon fyller 20 år.Oj det var längesedan för en annan. Men det var en härlig tid. Jobbade på Mobergs, roade sig med kompisarna på helgerna och jag och mamma hade det bra och fint därhemma.  Läste i din blogg Ida om dina livstankar. Det var kul att se att du upplever att du haft en bra uppväxt. Detsamma säger jag om min uppväxt. Beundrar mor Elin för allt hon har klarat av och på det sätt hon har gjort det. Och för den person hon är idag. En fin förebild som jag har framför ögonen. Alltid positiv och energisk. Aldrig ett ont ord om någon annan även om en del inte alltid var så snälla. Ja vi får se om jag kan härma henne. 
Nej nu slutar jag för denna gången inte så mycket vettigt men lite info om vad som händer här omkring.  Avslutar med några bilder från blodlönnen i stugan.







RSS 2.0