Måndag kväll och mitt huvud känns............

Sitter nu är igen efter en intensiv arbetsdag och två träningspass, nej förresten tre! Varför sprida ut det på en hel vecka när man kan göra allt på en dag! Det var en långsam promenad på middagen, ett skivstångsgympapass på eftermiddagen och så stavgången ikväll. Tänkte jag skulle cykla till jobbet imorgon bitti......men...... Det är så att Koffe praoar i Dalsjöfors imorgon och på onsdag och det är ju bättre då att han tar bilen och jag cykl...... men vi får se. Jag kanske gör som i morse att jag kör honom. Man kan ju få träningsvärk.
Ida, jag måste berätta att Mariannes katt Sixten blev påkörd i lördags och klarade sig inte. De är nog bra jobbigt för henne nu. Har inte pratat med henne så mycket idag.
Men annars rullar det på. Det kan ju inte hända saker varje dag som det gör för en del andra. Tittade på resor till Australien igår. Men de låg mellan 45000- och uppåt för tre personer. Så jag får väl leta vidare. Det är lockande men mycket pengar.
Nej nu blir det inte mer för idag för nu ska jag leta ytterdörrar till Friggeboden.


söndag kväll

Ja då är det söndag kväll och helgen är snart slut. Har haft en mysig pratstund med Ida. har lite svårt att höra men det är ju ändå helt fantastiskt att både ha bild och ljud. Kan inte rå för det men jag tycker hon har varit borta länge redan.... Men fördelen, fast jag vet egentligen inte om det är en fördel, är att jag lärt mig det här med blogg och skype. Just nu smet jag från strykbrädan för att hinna skriva lite innan Koffe kommer hem från stugan. Då vill han nog ha datorn. Han är där och drar elektriska ledningar för friggeboden. Har god hjälp av Jan. Så jag har varit och är ensam några timmar. Har hunnit baka, göra mina läxor, pratat med Ida nästan en timme och påbörjat stryktvätten. Ja och så min kära mamma har naturligtvis fått ett telefonsamtal hon också. Det är mulet men en fin höstdag. Ca 15 grader och solen har faktiskt tittat fram lite då och då. Har ju börjat läsa en kurs på högskolan i Kalmar ang. synrehabiliteirng. Naturligtvis. Läste nu ett utdrag ur WHO's anteckningar att dryga 80% av de som har en synskada skulle kunna behandlas och bli bra. Det är ju inte klokt. Men det är ju så att över 80 % av de som har en synskada bor i u-land. Det säger kanske en del. Visst är livet orättvist.  men nu ska jag titta lite på resförslag. Se om det finns något till Australien! Förresten man får väl gratta Australien till sitt första VMguld i linjelopp. Som de fick idag. Bilden är från en söndag när vi fick njuta av nybakad kalvdans. En underbar arbetskamrat kom med råmjölk. Och min mor fick åt med god aptit. Det var härligt att se.
.En söndag på Torggatan. Det var ett tag sedan vi åt Kalvdans. Hade fått råmjölk av en underbar arbetskamrat. Tre njutningsfulla blev resultatet.

Klubbtävling i Björbobacken

Äntligen har jag lärt mig något nytt! Att fortsätta skriva mina inlägg. Inte dåligt. Ja vad har då hänt sedan sist??? Jo jag har köpt mig en hårborste!! Som förhoppningsvis stannar kvar i sin låda. Har ju även börjat studera vilket man bör tänka efter före innan man gör. Mycket svår brittisk engelsk fackspråk att ta sig igenom. Men det går det med och det är intressant. På söndag är nästa deadline. Ska läsa det sista ikväll och lämna in. Idag har det varit klubbmästerskap i Björbobacken. Koffe och killarna har cyklat downhill och freeride/dirt. Koffe skötte sig bra och kom trea i downhill och etta i dirten. Vädret var ok. uppehåll men mulet. Runt 15 grader varmt. Ganska mycket folk som var där. Bl.a. släkten Adolfsson från Gislaved tillsammans med Marlenes familj. Ture och Alfred hade sina cyklar med sig och provade på alla backarna.
Ture i dirten!      Koffe gör en 360!       Koffe i downhillbacken.
Igår frågade Else-Marie på jobbet efter Ida´s biskvirecept! så nu får hon konkurens om att bjuda på dem. 
Imorgon åker vi nog ut till stugan en runda för att se hur bygget av friggeboden går. Behöver nog se över trädgårdsväxterna hur de mår inför vintern.  Så nu får det vara slut för denna gången.

Mitt intrång i en ny värld!

hej! Nu har även jag hittat hit. Undrar om någon annan gör det. Mest är det för att du Ida ska få lite nytt hemifrån.  Tänkte försöka göra en liten dagbok så du håller dig uppdaterad och inte glömmer oss härhemma. idag är första riktiga dagen då du inte är här. Känns konstigt och jag fick redan längtan efter dig. Kram! Det var när jag gick från kafferasten på f-m. och tittade bort mot bordet där dina arbetskamrater satt. Och du satt inte där med dem som du brukar. Så imorgon tittar jag åt andra hållet istället. Börje var här med jeans som jag sydde upp. Just nu sitter Koffe bredvid med den andra datorn och tittar på cykelfilmer och snygga kläder. Han har varit i stugan och grejat med Friggeboden. Jan sitter i sin fåtölj och läser Borås Tidning och halvsover. När jag är klar här ska jag plugga lite mer. Har uppgifter som ska vara lösta till på Söndag. Jag behöver dig Ida här för att översätta all engelska som jag inte begriper. Men jag har hittat Nordstedts lexikon på nätet så det ska nog gå vägen så hej för denna gången.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0