Våren har kommit!

Ja vilken underbar dag idag! Ja förresten hela den gångna veckan har gått i vårens och framtidens tecken. Är nästan klar med trädgården här hemma nu. Har lite fönster kvar som ska putsas innan det är dags att ta sig ut till stugan och börja röja. Har iallafall satt ut dynorna på innealtanen och satt på vattnet. Så nästa helg blir det förhoppningsvis att vi stannar över.
Har varit ganska flitig även om tröttheten vill ta makten över mig. Kämpar emot med all den kraft jag har, och hoppas att den ska räcka till.  
Idag den trettonde april fikade vi för första gången i år i vår pensionärskuvös tillsammans med bonustjejen och hennes käre far. Till kaffet serverade jag faktiskt nästan nybakade bullar. De tillverkades i söndags och är nästan till hälften uppätna nu. Det är väl precis så det ska vara. Ljumma bullar och ett glas kall mjölk! hmmmmmm....
Och så introducerade jag symaskinen till blivande textildesignern! Vi hade en trevlig stund med att göra om ett par långbyxor till shorts. Resultatet blev godkänd men inte mer. Vi får nog träna lite mer. Men inga större problem så jag har nog säkrat min framtida klädkollektion!!! Specialdesignad och figursytt. Inte dumt alls. 
Stilen är det inte något fel på heller. Kolla in:



Påskfirande

Ja så går denna påskhelg mot sitt slut. Det har varit en härlig, trevlig och vacker helg. Ledigheten började i fredags med att jag och Jan åkte ner till mor i Anderstorp. Kristofer hade åkt till Åre redan i onsdagskväll så vi hade "barnfritt" hela helgen. Mor var som vanligt på gott humör även om hon fick gå upp lite tidigare än hon brukar. Efter den obligatoriska kaffetåren tog vi en rundtur med bilen. Satte lite blommor på pappas grav och sedan gav vi oss ut att leta påsk. Det fann vi lite överallt i form av stora och små påskharar, pyntat björkris och lite ägg här och var. Och inte utan att vi hittade lite vår också även om vädret var mycket växlande. Strålande sol, regn och hagel om vartannat. Ja det var en fin runda på gamla kända orter runt om i böggda. Det är så underbart att få ha mamma och kunna göra saker tillsammans så länge hon orkar. 93 år är inte att förakta. Hon har så många berättelser och talesätt som är glömda av vår generation.
 Väl hemma i Borås så tjuvstartade vi med påskfirandet genom att vår vän Marianne kom ner och firade långfredagskväll med god paj och gott vin. Ett nytt fynd på systembolaget. Det blir nog mer av den sorten både paj och vin, kan jag tänka. Ja och så provsmakade vi min hemmagjorda älgglikör! Blev nog lite godkänd iallafall.
Påskafton vaknade vi med strålande sol. (som ni förstår var det inte vid 6-tiden). Tog det lugnt och packade ner tillbehören innan taxi kom och hämtade oss vid 12.30 för avfärd via Hulta (hämtade upp Birgitta och Steve), och ut till vännerna Vendla och Inge i deras sommarstuga för att fira påskafton. Det blev ett mycket trevligt och lite annorlunda firande.  Nu var det det där med en annorlunda påsk: för det börjar här vid lunchen. Har alltid haft lax men inte nu, utan bättre upp med gravad röding(tror jag att det var), och till lunchen serverades det ju snaps som sig bör. Där kom andra inslaget. Jag drack för första gången Genever. Och som enda person i gänget så tyckte jag den inte alls var så dum. Lite i min smak tror jag.
Tredje annorlunda inslaget blev bastubadet. Visst bastu har jag ju badat förr, men inte en påskafton i glada vänners lag. Fast ett dopp i sjön blev det inte även om värdparet hade förberett och föregick med gott exempel! Jag återkommer gärna när det är lite varmare och isen har gått upp.
Sista nya inslaget i firandet blev en riktig kulinarisk höjdpunkt. Nämligen istället för påskhare till middag serverades det renstek! Och inte lite, utan vi kunde frossa riktigt rejält.  Och till detta naturligtvis ett mycket smakrikt rött vin.
Ja och så slutade det med att vi inte åkte därifrån en gång utan två! Och det har jag heller aldrig gjort förr från en påskaftonsfest. Ja och trevligt hade vi också. Tack kära värdpar för en riktig fin påskafton.
Hade tänkt skriva lite mer om påskhelgen men det får nog vara nu. Kan bara konstatera att våren har kommit och snön är i princip borta, krokusen blommar och påskliljorna har börjat titta upp. Fåglarna har vaknat och katterna har börjat springa ute mer och mer.  Vattnet i stugan satte vi på idag så nu är det bara att famna våren och börja förbereda för sommaren.

Hoppas du Ida längtar hem lite iallafall efter detta inlägget! Ägget är fyllt med godis! (med tanke på ditt tidigare SMS)

RSS 2.0