en veckas arbete tillända!

Ja nu sitter jag här igen. Har "pratat" en stund tidigare med Ida. Men det blir så konstigt när man är så långt ifrån varandra. Speciellt när man gör det via skriven text. Men det är ändå fint att man kan ha så tät kontakt. Det var vardagsprat som kändes fint. Men efteråt läste jag hennes (din) blogg och då dök helt andra känslor upp. Konstigt! Men jag litar på dig och tror nog att du har lite sunt förnuft för att inte hoppa på vad som helst. Så jag önskar dig bara allt kul och hoppas du hittar många vänner i Sydney. Bara du inte kärar ner dig var vad vi kom överrens om eller hur??? Var och tittade på lampor. Kolla vilka lampor det finns nu:
Hur har då min vecka varit. Ja vädret har varit fint, lite lagom kallt/varmt. Inte så mycket regn. Men det har blivit ordentlig höst med gul-burna löv på träden och lite mer blåst än tidigare.
I tisdags åkte jag till Kalmar för mina högskolestudier. Det var två positiva dagar. Flera stenar lossnade från bröstet. Både Jörgen Gustavsson och Krister Inde (de som håller i utbildningen) hade äntligen insett att de satt ribban alldeles för högt. Så det kanske kan bli lite lugnare framöver. Men samtidigt är det så intressant att det är synd att inte ta tillfället i akt och läsa så mycket som man bara orkar. Det var bla en ögonläkare som föreläste om våra vanligaste ögonsjukdomar som leder till synskada, Vi pratade om CCTV-träning, teknik m.m. samt att vi fick några fallbeskrivningar att diskutera i smågrupper. Det var nog bland det bästa. Det var jag och en Isländska som var synpedagoger i vårt team sedan var det tre optiker på stan. Intressant att höra hur de resonerar och de fick en del information om vårt arbete. På kvällen gick vi tre från Borås ut och åt på restaurang Källaren Kronan. Fick världens godaste fisk. Den var så fin att den bara smälte i munnen. Helt perfekt in en helmysig källare med välvda tak och helt i tegel. Att rekkomendera om ni är i Kalmar. Ja hela innerstan är fint bevarad med alla gamla hus och innegårdar. Vi bodde denna gången på Slottshotellet. Ett litet hotell som består av flera små hus runt en innergård med trädgårdsmöbler. Allt i gammal stil och alla rum var olika men inredda som i gammal engelsk adelsstil.  Kan tänka mig denna innergård till jul med en stor gran och snö och lyktor och en barnkör som sjunger julsånger.
Dagen efter var det teamarbete på schemat samt lite om lästräning och vidare gruppdiskussioner om fallbeskrivningarna.  På tåget hem blev det långa diskussioner om det mesta. Även lite läsning mellan sovstunderna.
På Jobbet är det sig likt. Det rullar på med kurserna. En del att förbereda för kommande kurser då vi kör dubbla kurser.
Jo snart blir det tufft hemma. Måste ju plugga men nu har Marianne fått hem sista säsongen av min favoritserie och det jag väntat på. Mc LEOD'S DAUGHTERS! Det är med dubbla känslor. Längtar efter att se hur det har gått samtidigt som jag inte vill att det ska ta slut.  Pratade med vår bibliotikarie Madeleine om det här med kultur och film. Böcker är ju kulturellt accepterat men inte film. Varför? Om någon har läst en bra bok så delar man ju gärna med sig men om man sett en bra serie så är det banalt och som man inte gärna pratar om i kulturkvarteren.  Men vad är egentligen skillnaden nu när de filmatiserar många böcker?? Varör anses det ena bättre än det andra?? Tell me!
Igår var jag och Jan på SRF's höstfest. Det varinte så många men det var mycket trevligt. Dansbandet som bestod av en herre var densamme som spelade på min 50-årsfest. Han spelade lika bra i går som då. Blev lite mat och dans. Kristofer arbetade på Harry. Han fick rycka in som rockslusk som omväxling. Men det var tydligen inte lika kul.  Så vi får se vad han jobbar med ikväll/natt.
Har haft lite kontakt med Emelie, min kära bonusdotter, ang. hennes kommande 20-årsdag. Ska bli kul att få gratta henne. Saknar henne och att det inte är några tjejer här på kvällar och helger. Men man får väl vänja sig.
Ska försöka baka lite bullar och se om jag kan locka hit henne.
Idag har jag faktiskt bakat bröd och läst på min läxa och skickat in mina uppgifter för denna omgången. Nu är det bara att vänta och hoppas på att man är godkänd. Sedan börja på nästa.
Ikväll har jag och Jan även varit hos Eva och Patrik på en trevlig och mycket god middag. Höstgryta med pressad potatis, sallad och gott vin. Ja och så hallonmousse till dessert. så jag fårnog ta en promenad till stugan imorgon. Sture har lugnat ner sig betydligt men har fortfarande lite bus i sig vilket är kul. En riktig charmknutte.
Ja imorgon ska bryggan upp och jag får städa för vi får stuggäster till helgen. Seija och hennes familj kommer hit. Seija kommer på tisdag kväll för att jobba åt mig på skolan resten av veckan. Ska bli kul. Hon är så fantastisk och kan så mycket om det här med eteriska oljor och behandlingar. Det blir alltid så mysigt när hon kommer.
Nej nu slutar jag för denna gången så får vi se vad som händer nästa gång. Avslutar med bilden från snödagen förra fredagen. Kram på er därute.


En fin helg är tillända!

Ja det har varit en rolig och trevlig helg. I fredags åkte jag i världens snöoväder till Anderstorp för att gratulera min kära gamla mor som fylle 93 år dagen innan. Det gick i ca 50 km och ändå kände man att det gled lite då och då. Men sakta och säkert kom man framåt. Det var inte lönt att försöka ha bråttom. Väl framme packade jag in henne i bilen, hämtade min kära svägerska Berit och sedan drog vi iväg genom skogen till Bredaryd för att shoppa loss. Oj vad vi hittade. En hel uppsättning till Elin: jumper, tröja och kjol. Tror hon blir jättefin i det. Ska bli kul att se. Själv hittade jag en långblus. Berit fick även hon lite i sin kasse. En härlig middag fick vi också i oss, ja inte Elin förståss men en kaffe och lite bakelse gick ner iallafall. Sedan bar det av hemåt på småväger förbi Kulltorp och Gnosjö. En trevlig dag som jag och mamma avslutade hemma hos henne, och framåt seneftermiddagen åkte jag hemåt igen. Då var all snö borta och man kunde gasa på.Väl hemma bakade jag en ny kaka, efter recept från Berit, för att ha till morgondagen. Hade bjudit in lite gäster nämnligen. 
Men lördagen började med att jag åkte till jobbet vid 7-tiden. Vi hade kurs över helgen. Men vi tog med de två kursdeltagarna till Borås lasarett där det var utställning om ögat och synen. Mycket bra med föreläsningar och utställningar. Kan inte återge allt men lärorikt! Tillbaks till Fristad och sedan hem för att förbereda för gästerna. Jag kan väl tala om att det var min födelsedag och jag fick så fina rosor av Jan och Kristofer. Långa stjälkar och stora mörkröda blommor. Underbara!  Men till kvällen kom Steve och Birgitta, Eva Brandt och Mats och Birgitta Jönsson. Och det blev en sådan jättefin och trevlig kväll som slutade vid 01.-tiden. Sedan var det upp igen på söndag morgon för att åka till jobbet. Visst var det lite sömnigt men det gick. Var där till ca 14.30 . Väl hemkommen åkte jag och Jan till stugan för att lägga ut täcktyg under friggeboden för att förhindra ogräs att växa. Det hade inte hänt något där trots det fina vädret under söndagen. Men det blir väl framöver.
Så idag måndag har jag ansökt och troligtvis fått visum till Australien. Har lyckats skriva ut det efter mycket om och besvär. Ibland funkar det. Så nu är allt klart förutom att jag inte formellt fått tjänstledigt, men muntligt så jag hoppas det gäller så länge.
Oj det blir mycket så nu slutar jag. Ska försöka lägga in bilden från i lördags morse när all snön kom. Imorgon bitti åker jag till Kalmar för att vara där i två dagar med min utbildning. Ny inlämning på söndag!!!  så godnatt och sov gott.

YEPPEEEEEE!! Trots att det är den 13:e!

Ja jag klarade mig! Till och med VG på min inlämningsuppgift! Vad sägs om det? Trots att det är den 13:e idag och jag har haft en jobbig dag där flera saker har falerat. Bl.a. försvann hela mitt lärarrådsprotokoll som jag suttit och plitat ner. Inte roligt alls. Musten gick ur. Fick stressa som tusan att fixa biljetter till ett visst ställe. Banken strulade så jag kom med andan i halsen i näst sista minuten. Men det lyckades faktiskt. Sedan har jag varit och fotat mig också! Gissa om jag blev snygg??? Fick inte ens ha glasögonen på mig så jag ser lite trött ut. De hade inget smink att låna ut för att piffa upp mig. Men det får väl gå. Det är ju inte så många som får möjligheten att titta på det ändå.
Nog om detta. Idag är det exakt 26 år och 11 månader sedan jag stod utanför den här ytterdörren och darrade av nervositet. Jag var hembjuden av Jan på middag för fösta gången. Och det räckte! Flygande Jakob kunde han laga riktigt gott. Ja tillräckligt för att jag skulle bli kvar. Och här sitter jag än idag! För moralens skull ska jag nog säga att vi hade träffats en del innan fast då endast i all vänskap. Sådan tur hade jag! Fast det blev inget firande idag. Det får väl vänta till helgen. Eller kanske nästa månad när det är 27 år sedan.
Nej nu orkar jag inte skriva mer för denna gången.  Godnatt.

En härlig söndag!

Jo den här söndagen började bra! Min mobil började surra strax innan nio. Den vanliga rösten som anropade herr Storch hördes. Ett SMS så här dags???? Upp som ett skott för det kunde nog bara vara en person som söker kontakt vid denna arla timma. Jojomensan det var den jag trodde - Ida från den undre världen var på gång. Så upp och hoppa, på med tevattnet och fram med frukost och starta upp datorn.. för nu ska vi ha direktkontakt en stund. HÄRLIGT! Jo det blev en stund drygt 1½ timme. Men det gick fort. Fick även kontakt med Karin vilket var mycket roligt. Elin och Sigrid kom oxå. Det är ju helt fantastiskt att vi kunde sitta där och prata och se varandra med bara en anings fördröjning.  Det känns inte som om Ida är så långt borta när man kan se varandra. Pratade lite om att jag förhoppningsvis kommer ner till dem över jul. Tack Karin för att ni vill ta emot mig. Det känns bra. Får börja med att söka visum och pass. Mitt rosa gäller ju inte längre!!! Och titta om det finns något bra flyg kan ju vara bra. Att åka själv är väl inte så roligt men det får bli så iallafall.  
Nu gick de ju inte så bra med Skype förståss så Ida ordnade till så att jag även har hotmail nu och kan gå in på MSM eller något sådant. Men det funkade bättre.
Ska nu skriva ner en låååång lista med alla olika dataplatser, adresser och lösenord. Det är ju helt hopplöst! Förstår inte de som har tid och ork att hålla sig uppdaterade med allt det här. Kan inte finnas mycket annat i deras tillvaro.....
Efter detta fina och vardagspratandet promenerade jag ut till stugan medan Jan och Kristofer tog bilen för att köpa virke. De mötte upp där senare. Tog då denna bilden påden nu så omtalade friggeboden. Tyvärr så blev det ingen taklagsfest i helgen. Men det får välkomma senare. Serinte mycket ut men den blir nog fin.
Så här ser dörren ut som ska monteras dit vad det lider. Fast jag hoppas den kommer på rätt håll då förstås.
koffe och Anton(klasskamraten) var ute en stund och drog elledningar medan jag och Jan gick upp till vår lilla göl uppe på åsen där vi tar vatten till utebevattningen. Skulle dra ur den ur sjön. Det blev en lite strapatsrik vandring på lite okända marker. Men vi kom både dit vi skulle och kunde dra upp slangen och vi kom hem också. Det var inte det bästa höstvädret men det var ändå en fin promenad. Och vet du gumman vad vi hittade???? jo titta vad jag fick i stekpannan när vi kom hem....
Förlåt att bilden blev sned men det blev lite stekta kantareller....
Så nu vet jag vart vi ska gå när du kommer hem till nästa höst..
Väl hemma efter att ha lagat mat satte jag en deg för bullar. Och allt flöt väl på sådär bra ända till jag skulle baka ut dem och hade börjat med första tredjedelen. Resten var kvar i bunken som stod i diskhon..... Men där skulle den aldrig stått. För vem kom och sköljde sina händer rakt ovanför....Guess. Jo han som inte ser..... Så det blev bara att slänga degen och skriva upp jäst på handlingsnotan. 20 bullar hann jag iallafall rädda. Men Emelie, vänta ett par dagar om du vill ha nybkta bullar. Då kan du ta med farsgubben oxå om han hinner. 
Thats life! full av överraskningar.  Men då hann jag iallafall skriva lite här istället. Kram på er alla därute!

En sten har lossnat från mitt bröst!

Ja precis så känns det just nu. Har skickat in mina uppgifter till Högskolan i Kalmar för den här omgången. Så nu pustar jag ut ett tag. Nu är det bara att vänta på om man blir godkänd eller ej. Men nu kan jag inte göra mer. Har suttit i princip hela den här underbara dagen men näsan i läxböckerna. Men jag har även lärt mig en hel del så det är ju inte bara elände. Jag gör ju detta för att lära mig mer så då får det väl vara så här. Nästa avsnitt som börjar på måndag handlar mer om lästräning med optik tror jag och då blir det nog lite roligare och mer intressant för min del. Nu har det mest varit för optikernas arbete, som jag i och för sig behöver veta en del om oxå.  Nog om detta nu.
En del av förmiddagen gick ju naturligtvis åt att lösa melodikrysset och det traditionella och alltid lika roliga telefonsamtalet med Berith min svägerska efteråt. Idag kunde jag ringa innan snabbgenomgången då jag hade klarat av det. Och Ida, jag saknade inte din telefon!!!! Det är en fin tradition vi har Berith och jag. Men idag blev det inte så långt samtal. Gissningsvis en halvtimme kanske. Ibland kan vi sitta en timme och prata om allt mellan himmel och jord utan att tröttna. Ser fram emot nästa lördag....
Nätterna är kalla nu så det är till att skrapa bilrutor på morgnarna, de morgnarna när Kristofer arbetar vill säga. Det är då vi går upp lite tidigare. Han ska vara i Dalsjöfors kl. 07.00. Det är tre dagar i veckan mån-onsdag.
Tror han trivs ganska bra. Han är väl som många andra killar. de säger inte så mycket. - De ä väl bra! får man till svar om man frågar. Kanske jag får lära mig att ställa de rätta frågorna och kanske fråga mer, utan att bli tjatig. Vilken avvägning!!! Den här helgen arbetar han på Harry's. Ikväll från 18.00 till 03.00. Det blir nog att göra med tanke på att Sverige möter Danmark i fotboll. Får nog sätta mig och titta på den oxå. Sänder de den i Sydney också tro?????
Nu började Jan spela på pianot. Det är trevligt att höra. Men Bagheera tyckte nog inte detsamma för han satte genast igång att jama och ville ut!!! Det är väl en av alla de saker man saknar nu när du inte är hemma gumman. Även om du inte satt vid pianot varje kväll så var det mysigt när du gjorde det. Det är tur att pappa är skapar lite stämning. Det låter ju inte så mycket om mig när jag sitter här vid datorn och jag är nog inget trevligt sällskap heller. Men det är kul att skriva.
Imorgon ska jag ta mig ut till stugan för att dels se hur långt de har kommit med Friggeboden och ta kort. (evigt tjatande om friggeboden) och så ska vi koppla bort sjövattnet. I år är det min tur att göra det. Får se hur jag ska lyckas. Koffe får följa med upp till sjön. Det ska bli kul att se hur det ser ut där nu. Det var några år sedan jag var där sist. Det sägs att det har vuxit igen en del och det kan jag tänka mig. Får väl gå den långa vägen borta vid Danielssons. Kanske man kan hitta någon svamp om det inte är försent.
Även om det är kallt på nätterna så har det varit skönt på dagarna. En riktig fin höst så här långt.
Kanske jag kan få till det där bullbaket som jag tänkt göra hela veckan. Så du får något att bita i när du kommer någon kväll nästa vecka Emelie. Ska bli kul när hon/du dyker upp.
Det är ju också lite annorlunda nu för det ramlar inte in massa trevliga tjejer lika ofta som tidigare. Och inga som bakar biskvier eller annat smågott. Har inte lyckats få Koffe till det. Varken till att dra hit massa tjejer eller att baka. Men det kanske kommer.
Men nu ska jag försöka plocka lite i mina andra saker så jag säger godnatt och hej för denna gången.




En helt vanlig dag

Studiemotivationen!
Håller på att förgås av mina studier. Börjar tappa tron på mig själv och mina kunskaper. Men imorgon kväll ska jag få lite draghjälp av två kolleger. yeppiii! Kanske det kan lossna då. Saknar diskussionsmöjligheterna när man nu läser på distans. Har bara mina böcker och datorn att förlita mig till och de svarar inte alltid på mina frågor. Men klarar jag denna delen fram till söndag och får godkänt så ska det nog gå med nästa del som jag tror är lite lättare. Hoppas det iallafall. Har blivit godkänd hittills på de två tidigare kurserna. De är alltid ett plus.
Familjen:
Kristofer var hemma från sin praktik idag. Hade en mycket ful hals som inte borde visas för allmänheten. Men framåt eftermiddagen piggnade han till och kunde ta med Jan till byggfirman och hämta ytterdörren till Friggeboden och köra den till stugan. Ja på tal om Friggeboden så är nu takstolarna på plats. Dags för taklagsfest till helgen kanske. Ja och på tal om stugan så har en nytillkommen granne borrat en brunn vilket ledde till att hans granne tvärs över gatan, (Barbros granne på andra sidan) blev av med allt sitt vatten i sin brunn! + att tvättmaskinen pajade eftersom den var igång och vattnet tog slut. Undrar hur detta ska gå. Ingen bra början för grannsämjan kanske. Och sedan hörde jag att vår granne längre bort och tidigare Jans frisör, Arne Danielsson, i helgen. Men han har ju varit dålig ett tag så de kanske var väntat. Ja det var lite skvaller från Lakhallsvägen.
Och själv satte jag igång att baka bröd här ikväll. Det luktar så gott och är ganska avkopplande. Har köpt jäst och ska försöka baka lite bullar framåt i veckan.
Och Ida, min underbara gullunge, som alldeles nyss kommit på att hon blivit vuxen, ska nu ut och söka jobb. Ja då har man nog kommit en bit upp i vuxenvärlden. Det minner mig om forna dar då man skulle söka jobb. Svårigheterna med att skriva ansökan så att den lät bra, såg bra ut och inte var för stel. Nervositeten med intervjuerna och sedan spänningen och väntan innan man fick ett besked. Ja det var tider det. Men också glädjen när man fick ett positivt svar och ett jobb som man ville ha. Hoppas Ida får uppleva samma glädje de närmaste dagarna.
Det är mörkt ute nu och inbjuder till att börja tända ljus och mysa lite. ´Kunde inte låta bli igår utan tittade på programmet som alla pratar om "svenska Holywoodfruar". Det är u inte klokt att man bara kommer på att göra något sådant. Inget program som jag kommer att se mer på iallafall. Helt kass!!! Jag väntar nog till helgen och tittar på Här är ditt liv eller/och Skavlan. Betydligt trevligare.
Och med det stänger jag butiken för ikväll. Hoppas du haft en trevlig stund. Jag har iallafall skrivit av mig en del. Ha' de'


Söndag kväll

Söndag kväll och allt är tyst och stilla. Kristofer sover troligtvis och Jan sitter nere i bastun. Och jag har gett upp mina studier för idag. Har skickat in en uppgift och ska läsa vidare i veckan. Det är nästan så att jag ger upp nu. Men kommer jag igenom denna kursen så ska jag nog klara av det. Sista inlämningen är på söndag. Det är tråkigt att det ska vara så svårt när det är så intressant. Skulle behöva fler personer omkring mig som kunde förklara allt det där man inte förstår eller kan sätta fingret på. Men men men det löser sig...
Det har varit en grå dag idag. Regn och blåst så det har inte gjort något att jag hållit mig inomhus. Men det känns inte som om man gjort något heller. skulle bakat bröd men det har inte blivit. Får ta det i veckan isället. 
skule egentligen varit i Göteborg med två andra tjejer men åkte inte utan tog tag i böckerna. Och det kändes nog ganska bra även om jag hade velat träffa dem. Har man satt sig i båten så får man lov att ro den i land oxå.!

Veronica och Anders + Mattias och Maria (en kompis till Veronica) deltog i en multisport tävling i går. Anders och Veronica kom 8:a i deras klass(kanske 50 startande) Mattias och Maria hade den 13e bästa tiden men missade en kontroll så de fick ingen placering. Tråkigt! Men det är inte dåligt. De ska paddla kanot, simma?, orientering och cykla. Jag tror de höll på i ca 4 timmar och det är nog inget dåligt tempo men det var nog dåligt väder.

Här har verkligen hösten kommit nu. bladen har gulnat och blåsten har tagit i. Ska se om jag kan komma ut i trädgården och rensa bort det gamla. ska flytta buskarna vid trappan till stora gräsmattan vid parken.Har köpt lite ljung som jag tänkt plantera vid trappan istället. De är inte så vidlyftiga. Men buskarna kan nog bli riktigt stora och fina om de får möjlighet att bre ut sig. Ska även till stugan och plocka ner bönorna som jag kan ha till nästa sommar. Tomaterna har nog frusit. De som var kvar. Men det är trevlig och avkopplande att få röja runt i trädgården. 
Det har inte blivit något gjort med friggeboden. Det har varit för dåligt väder.
Koffe och cykelgänget hade uppvisning vid nya Onyx igår. De fick mest vara inomhus då det regnade för mycket. Vika fina lokaler de har skaffat sig. Onyx alltså. Och vad många olika energi- och hälsodrycker det finns att välja melllan. De stod på rad och gjorde reklam för än det ena och än det andra. Och allt var det bra för något. Så jag och Marianne Ödh som var med gick därifrån med massor av energi i kroppen, utan att behövt röra ett enda redskap! Det är inte dåligt....
Elfsborg har spelat sin ödematch mot AIK ikväll 0-0 blev det Tyvärr. AIK leder med 51 poäng mot Göteborg som tvåa och Elfsborg trea, båda har 47 poäng  Kalmar ligger fyra på 45 poäng. Så nu är det nog kört att vinna serien.
Så med detta säger jag nu godnatt och så hoppas jag att jag har något bra att säga nästa gång.


Äntligen fredag!

Ja nu sitter jag här igen. Det var ett tag sedan. Det blev ingen cykling till jobbet i tisdags. Var för trött. Men däremot så cyklade jag både i onsdags och torsdags. Så lite motion har det blivit i veckan. Och det har varit underbara vyer när man cyklat på morgonen. Brödträdet utanför Granbo kan visa hur vacker en höstdag kan te sig. Det kanske inte kommer till sin rätt men ändå. Nu är det mörkt ute. Jan är på vinprovning, Koffe bastar i stugan med kompisar och jag sitter hemma och försöker plugga. Men det här har tagit en del av tiden.......
Detta underbara brödträd i sin finaste skrud finns utanför Granbo där jag jobbar.Allt är väl men visst saknar jag dig gumman. Alla på jobbet frågar om hur du har det. Ska speciellt hälsa från Julietta. Hon fick din bloggadress, så vi får se om hon kan hitta dig. Går här hemma och tittar på dina saker. Tänker att jag kanske ska göra iordning det där eller det där. Byrån kan ju lagas och hyllorna med tröjorna kan ju göras iordning..... ja det är mycket som påminner om dig. Men en sak är positiv med att du inte är hemma: Jag har alltid en hårborste i lådan!
Men just nu söker jag  efter någon som vet hur man kan få ihop till en australienvisteles för fyra under några veckors tid. Är det någon där ute i rymden som kan ge ett svar??????? Vill träffa min underbara tös!!!
Nej nu slutar jag för denna gången behöver läsa lite till innan de andra kommer hem...

RSS 2.0